Между Португалската мечта и Ниската земя

Португалия изпревари всички със своя План и вече го реализира. Нидерландия изостава с нас по одобряването на документа от ЕК, но е далеч по-напред в постигането на целите, по които ЕС отпуска средства. Какво може да научим и от двете страни.

Националният план за възстановяване и устойчивост на България почти непрекъснато присъства в медийното и политическото пространство у нас. Причината: няколко редакции, респективно липса на каквито и да било предадени на страната ни средства от Брюксел, както и яснота с какви стратегии по основните стълбове ще бъдат инвестирани тези над 13 млрд. лв., които ще получим по инструмента NextGenerationEU.

Надеждите, че можем да бъдем сред първите одобрени и така да започнем да получаваме първите аванси още преди края на 2021 г. се изпариха в средата на миналата година, когато се разбра, че редовно правителство няма да има, а служебното от своя страна смяташе, че Планът има нужда от сериозни редакции. В крайна сметка той премина през няколко такива, а последната информация е, че очакваме одобрение в края на май от Европейския съвет. Преди това трябва да завършат и техническите обсъждания по нашия План.

Благодарим Ви, че се интересувате от статията:

Между Португалската мечта и Ниската земя

За да видите цялото съдържание е необходимо да влезете в профила си или да се регистрирате.

Регистрацията в сайта realtimefure.bg е безплатна.

Copyright © 1998-2022 Dir.bg